De bijdrage van u als huisarts is bij dit project van onschatbare en het streven is om bij elke nieuwe IC patiënt telefonisch contact met u op te nemen.
In dit telefonisch contact willen we u informeren over de opname en tevens informeren naar uw kijk op het functioneren van de desbetreffende patiënt.
Wij willen daarbij ook de EQ5D (zoals u deze inschat voor de betreffende patiënt) met u overlopen. Dit alles zal ongeveer 5-10 minuten in beslag nemen.
In overleg met uw collega’s is afgesproken om waar mogelijk een afspraak in te plannen met uw praktijkassistente.
Dit om ervoor te zorgen dat er voldoende tijd is om samen de vragen te doorlopen.

Een terugkoppeling van de verworven informatie zal gebeuren via onze ontslagbrief.
Van elke patiënt die op de IC wordt opgenomen, zal uitgebreide informatie worden verzameld over hun sociale en maatschappelijke achtergrond en gegevens over hun functionele status, religie en persoonlijke kenmerken, zowel van de patiënt als van hun familie.
Het medische en verpleegkundig personeel werkt hierbij nauw samen.
Het hoofddoel is om de communicatie, de beleving van de kwaliteit van zorg en het gevoel rondom het zorgtraject voor patiënt en zijn familie te verbeteren door een meer persoonlijke benadering.
Daarnaast wordt door het afnemen van de EQ5D en EQ-VAS bij patiënt, familie en betrokken zorgverleners, geprobeerd een beter beeld te krijgen van het functioneren van de patiënt en onderzoek te doen naar heterogeniteit in EQ5D bij de ondervraagden.

Naast het HumanICare project willen wij u ook informeren over de mogelijkheid van uw patiënt om een afspraak in te planen op de nazorgpoli van de intensive care.
Na een opname op de IC wordt iedere patiënt uitgenodigd voor de nazorgpoli, echter is de timing van deze uitnodiging niet voor iedere patiënt optimaal.
We willen daarom benadrukken dat als er vanuit de patiënt behoefte is aan een bezoek aan de nazorgpoli dit ook op een ander moment mogelijk is.
Meer informatie:  https://intensivecare.mumc.nl/nazorg-bij-ontslag-van-de-intensive-care-ic

Contact nazorgteam: nazorgpoli.ic@mumc.nl en 043-3876393

Mede namens werkgroep HumanIC,
Veerle Bos/ Iris Ummels
humanIC@mumc.nl