Samen met huisartsen wil de zorgverzekeraar VGZ kwalitatief en doelmatig voorschrijven van geneesmiddelen bevorderen. Om de huisarts beter te faciliteren om formularium gericht voor te schrijven en de regionaal gekozen indicatoren te behalen, kan de huisarts in aanmerking komen voor een vergoeding voor deelname aan een farmacotherapeutisch overleg (FTO).

Als de huisarts actief participeert aan het FTO, komt de huisarts in aanmerking voor een vergoeding. Het FTO moet dan minimaal op niveau 3 (regelmatig overleg met concrete afspraken) of niveau 4 (regelmatig overleg met toetsing van gemaakte afspraken) worden uitgevoerd. De huisarts moet dan voldoen aan de bijbehorende eisen.

Ter ondersteuning en voorbereiding op het FTO kan gebruik gemaakt worden van de volgende informatiebronnen;  FTO-Online.nl  of medicijngebruik .nl

Deze bronnen bieden materiaal om de kwaliteit van de overleggen en de samenwerking tussen artsen en apothekers te verbeteren.

Tevens kan er gebruik gemaakt worden van het regionale samenwerkingsdocument . Hier zijn thema’s in opgenomen waarover zich problemen voor doen in de regio m.b.t farmacie.

Mochten er nog vragen zijn dan kunt U contact opnemen met Marian Maaskant; m.maaskant@zio.nl